14 Haziran 2007 Perşembe

Eee.. Mülakatıda geçtik, sonra ne olacak.... İşte sonrası...

Arkadaşlar uzun bir süreden beri yazamadım. Malum finaller filan, çok çalışmasakta yinede zaman bulmak zor oluyor bişeyler yazmak için.

Mülakatı atlattıktan sonra. Bütün puanlar toplanıp yüzdeleri filan alınıp ortalama puan hesaplanıyor. Eğer gidilecek kontenjan içindeyseniz kabul ediliyorsunuz.

Kabul edildikten sonrada asıl macera başlıyor...
Bir sürü belge...

Şuan belgeleri hazırlamış olsak bile Erasmus öğrencilerine sorun hangi belgeler var diye onlar bile karıştırılar. Çünkü ne yaptığınızı karıştırmaya başlıyorsunuz bir yerden sonra...

Ayrıca bu belgelerin şekli her üniversitede farklı farklı olsada isimler ve içerikler aynı oluyor.
Sıralamamız gerekirse;

1. Learning Agremeent (Öğrenim Anlaşması)

Bu belge kesnilikle Koordinatörünüz le birlikte doldurmanız gerekiyor. Seçeceğiniz dersleri kapsıyor genel itibari ile. Burada kısaca şunu söylüyeyim. Arkadaşlar aranızı koordinatörünüzle iyi tutun. Konuşun, sorun, isminizi öğrensin falan filan.. Çünkü diyelim zor bela buradan dersleri seçtiniz ve koordinatörünüze kabul ettirdiniz dersleri. Ama karşı ülkeye gittiğinizde bu dersler açılmayabilir. O zaman eğer koordinatörl aranız iyi olursa, sonuçta Türk insanıyız, olmaz olanıda bu tür kişisel ilişkilerle olur ettirebiliyoruz. Bu belge ne menem bi belgedir diye merak edenler örnek olsun diye linkini veriyorum. http://intoffice.uludag.edu.tr/docs/la.doc (Uludağ Üniversitesinin tabi..O kadar reklam olsun..)

2. Application Form and Accommodation Application Form

İkinci en önemli belge. Karşı üniversiteye başvuru ve kalacak yer başvuru formu. Bu iki formunda belli zamanları vardır. Mutlaka kendiniz araştırın ve koordinatörünüze bırakmayın. Bazen kendi işlerinden sallıyabiliyorlar ve klasik bi Türk yaklaşımı olarak 3 aylık işi 10 günde kafa göz yara yara yapıyoruz. Bu belgede karşı üniversiteden alınması gereken bir belge. Karşı üniversitenin internet sitesinde vardır büyük olasılık.Ama bazı üniversiteler ingilizce site yapma gayretinde olmayınca problem olabiliyor. Lütfen dikkat...

3. Transkript

Bunu sizin ingilizceye çevirmeniz gerekiyor. Okulda kimse uğraşmaz. Eğer başvuru filan az olursa koordinatörünüzde çevirebilir ama belki o da uğraşmayabilir.

Bu üç belge en önemileri, bunlardan sonra Ulusal ajansın hazırladığı, yani her yerde aynı olan Sözleşme ve Bilgi Formu oluyor. Onları bizde halen hazırlamadık. Zaten duyuruluyor.

Sadece bu kadar mı?!!!

Tabiki değil. Mesela bizim karşı üniversite mektub istedi, neden gitmek istediğimize dair, sonra bir boy bir portre fotoğraf filan.

Ama genel olarak ve zamanı olduğundan dolayı hemen halletmeniz gereken yukarıda ki 3 belde.

Hiç yorum yok: