6 Temmuz 2007 Cuma

Low Cost Airlines...


Hepimizin malumu yolculuk yapmamız gerekecek. Aklınızda bulunsun, bizim gideceğimiz dönemde bütün Türkiye'den öğrenci göçü olacağı için hepimizin acele etmesinde yarar var. Bende yardımcı olur diye düşünerek bazı internet sitelerinin linklerini ve genel bilgileri vermek istedim.



Hadi başlayalım...


Türkiye'den avrupa'ya gidip gelmek için kullanabileceğimiz iyi firmalardan birkaçı





Avrupa içinde uçmak için kullanışlı siteler;




Ayrıca germanwings, snowflake, hlx (http://www.hlx.com) da sürekli kontrol edilmesi gereken siteler...



Bu sitelerin çoğundaki uçuşlar charter ve aktarmalı uçuşlar oluyor. İlk yerleşmeye giderken kullanmak uygun olmayabilir. Çünkü iki saatlik yolculukları 5 aktarmayla 14 saatte gidebilirsiniz. O kadar bavulla heba olmayın yollarda. Ama ondan sonra ki durumlarda başka yerlere yapacağınız yolculuklarda çok faydalı bir yol. Ama diyorsanız ki ucuz olsun ben herşeye katlanırım o zaman diyecek birşey yok.


Buralarda o kadar inanılmaz fiyatlarla karşılaşabilirsiniz ki... Bir örnek; benim arkadaşım yurtdışı çıkış vergileri filan hariç 18 euro ya barcelona ya gidip geldi.


Buradaki en önemli durum sürekli takipte olmanız. Böyle sitelerde uçak biletleri saat saat değişebiliyor. Onun için ucuz birşeyi bulduğunuzda hemen almanız. Yarın çok geç olabilir


Örnek olarak bazen thy den çok daha pahalı olabiliyor. Neden böyle anlayabilmiş değilim ama boşverin, fırsatları kaçırmayın...


Uyarılara devam edecek olursak, ucuz uçuşların mantığı, bir şehirde ki daha az kullanılan havayollarının kullanılmasını sağlamak. Onun için nereye ineceğinizi öğrenin. Sonra uçağa verdiğiniz paranın beş altı kat fazlasını taksiye vermeyin.


Bu uçakların komik ve ızdırap yönlerinden biriside genelde çoğunda yer numarası olmaması. Evet, yanlış duymadınız oturacak yer numarası yok. Erken giden kapıyor yani. Ve yanılıp filan uçağın içinden su filan içmeye kalkmayın pişman olursunuz. Onun iiçin yanımızdaki sırt çantamıza tıktığımız suları ve yemekleri atıştırıyoruz. Eee 40 50 euro ya bilet bulmuşsunuz olur o kadar. Ayrıca bazı uçak saatleride saat 5 de oluyor. Havaalanında uyuruz artık.


Dediğim gibi bu ucuza uçuşlardan asla konfor beklemeyin. Benim önerim taşıyacağınız yük fazlaysa hiç bu işlere kalkışmayın. Ama gideceğiniz ülkeye gidersiniz, shengen vizenizde elinizdeyse haftasonu için bi ispanya yapıp geleyim derseniz tam idealdir.


İyi uçuşlar... :)

Hiç yorum yok: